Hlavní obsah
Článek

Melodický hlas, vzevření elegána a divokého hřebce zároveň. Tyhle přednosti před lety učinily ze slovenského herce Juraje Kukury (68) velký idol československého lidu, respektive jeho ženské části. Herec, který se proslavil třeba v českém filmu Trhák s písní Nech brouka žít, velký úspěch měl ale i v Německu, kde žije, má ale i v pokročilejším věku řady příznivkyň. A není divu, je to štramák.

I když sám moc dobře ví, že role v Trháku nebyla jeho jedinou a už vůbec ne nejdůležitější, chápe, že diváci ho spojují právě s ní. „Myslím si, že je důležité, aby se alespoň jedna role zapsala. Existuje hodně lidí, kteří nemají ani jednu. Jsem za to velmi šťastný, že mi bylo umožněno pracovat tady v Čechách a že jsem takto přispěl do české kultury,“ řekl Super.cz na křtu nového cédéčka Andrey Kalivodové, jehož byl kmotrem.

Možná trochu nemluví pravdu, ale každopádně se dušuje, že nikdy nevnímal, že by byl velkým idolem mnoha žen. „Tomu vůbec nerozumím. Všichni stárneme nějakým způsobem. Myslím si, že jsme právě takoví, jací máme být. Nejsme staří, ale jsme v jistém věku, kterého je potřeba si vážit a ctít jej,“ tvrdí.

Kukura se nedávno objevil na jedné akci i se svým synem, který je váženým univerzitním profesorem. A herec tvrdí, že je to kvůli němu. Nebo spíš navzdory jemu.

„Svého syna jsem nikdy nic neučil. Právě proto je dnes profesorem na Oxfordu. Kdybych ho učil, co je dobré a co je špatné, co může dělat a co ne, kdo je dobrý kamarád a kdo špatný, dneska by nebyl profesorem. Sám dělám devět z deseti rozhodnutí špatných, takže nevím, kde bych vzal právo mu radit,“ dodal Kukura s tím, že tahle filosofie mu vyšla u syna, přiznává však, že u jeho zlatého retrívra se jaksi minula účinkem a byl strašně nezvladatelný.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám