Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Slavný český houslista Pavel Šporcl pochází z umělecké rodiny. Jeho otcem byl herec Petr Šporcl, který patřil k významným osobnostem Jihočeského divadla.

Ačkoliv by se tedy nabízelo, že se Pavel bude věnovat po tatínkovi herectví, nakonec zakotvil v jiné části umělecké branže. A to nejen on, ale i jeho o čtyři roky starší bratr Petr, který hraje úspěšně na violoncello. Oba bratři tedy propadli kouzlu klasické hudby, byť Pavel Šporcl je mediálně mnohem známější než jeho starší bratr.

Zatímco Pavel Šporcl nosí dlouhé zrzavé vlasy, jeho bratr preferuje kratší sestřih, a protože je starší, už mu kštice prošedivěla. Úplně podobní si tak moc nejsou.

Hudebně nadaní sourozenci se společně potkali na křtu charitativního kalendáře, který byl nafocen pro Národní ústav pro autismus.

Známé osobnosti, včetně Pavla Šporcla, se do něj nechaly zvěčnit s autistickými dětmi. Šporcl na křtu doprovodil na housle devítiletého autistu Honzíka, jenž zazpíval českou lidovku Já mám koně, vraný koně.

Reklama

Další články

Načítám