Hlavní obsah
Článek

Hollywoodská hvězda Goldie Hawn dnes vstupuje do klubu sedmdesátnic. Na filmovém plátně už ji nejspíš neuvidíme, ale rozhodně neupadla v zapomnění.

Legendární herečka patří k nejznámějším hollywoodským osobnostem, přestože její filmografie je celkem skromná. Goldie Hawn má na kontě třicítku rolí, ale její vrstevnice jich zvládly ztvárnit podstatně více. Filmová ikona si projekty vždy pečlivě vybírala. Diváci si ji nejvíce oblíbili v komediích Vojín Benjaminová či Smrt jí sluší, ale největšího uznání se dočkala díky filmu Kaktusový květ, který jí v roce 1970 zajistil Oscara i Zlatý glóbus.

Goldie se naposledy před kamerou objevila v roce 2002, kdy si se Susan Sarandon zahrála ve filmu Rockerky. Poté se Hawn bohužel rozhodla, že už toho před kamerou předvedla dost, a ukončila svou hereckou kariéru. To ovšem neznamená, že by se po ní slehla zem. Stále je vítaným hostem na společenských akcích a fotografové jsou jí v patách i v civilu. Slavná herečka si totiž nikdy neoblíbila podprsenku, takže její snímky nikdy nezklamou.

Hvězda filmových komedií má za sebou nevydařená manželství s Gusem Trikonisem a Billem Hudsonem, s nímž má syna Olivera (39) a dceru Kate (36). Osudovým mužem jejího života je však herecký kolega Kurt Russell. Otce svého mladšího syna Wyatta (29) poznala už před třemi desetiletími, ale do manželského svazku spolu nikdy nevstoupili.

Všichni tři potomci Goldie Hawn se vydali v jejích stopách. Nejdále to dotáhla Kate Hudson, která má na kontě Zlatý glóbus i oskarovou nominaci za film Na pokraji slávy.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám