Hlavní obsah
Článek

Herec Alec Baldwin to s politickou kariérou myslí vážně. Po roce 2013 chce usednout do křesla primátora New Yorku. Než však bude zvolen, hodlá nabýt patřičné vědomosti o řízení takové instituce a o fiskálních zákonech státu. Proto nastoupí na univerzitu a v magisterském stupni si doplní potřebné vzdělání.

„Univerzita mi pomůže lépe porozumět, jaké jsou fiskální imperativy této práce. Jaká je skutečnost v městských odborech, kontraktech, smlouvách, jaké jsou závazky, co vyžadují učitelé, infrastruktura, decentralizace, všechno,“ prozradil Alec své záměry.

Sám je rodákem z New Yorku a cítí podporu od přátel, ale také řady spoluobčanů.

„Žijí tu lidé, kteří vydělávají velké peníze, stali se bohatými, ale pak jsou tu lidé, kteří vydělávají velké peníze, ale nemyslí jako bohatí lidé. Bez ohledu na to, kolik peněz mají, jsou všichni stejní a mají stejnou výchovu. Já sám sebe rozhodně řadím k té druhé třídě. Co si myslím, že by měla vláda dělat, k čemu si myslím, že by měla vláda sloužit a jakým způsobem a co by mělo být prioritami, se dost liší od toho, co si myslí lidé,“ dodal Baldwin.

Reklama

Další články

Načítám