Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Terezie Kovalová je úspěšnou českou modelkou a ještě úspěšnější violoncellistkou (mimo jiné tvoří s Adamem Vopičkou hudební duo Calm Season). Svou tvář i letos propůjčila charitativnímu kalendáři občanského sdružení DebRA, které podporuje pacienty s nemocí motýlích křídel.

„Sama jsem velmi kontaktní člověk a vůbec si nedokážu představit, jak těžký musí být život lidí s EB (latinský název onemocnění je Epidermolysis bullosa - pozn.). O to víc mě fascinuje, když je vidím usmívat se. Zároveň bych chtěla vyzdvihnout hrdinství jejich rodičů a nejbližších, ani oni to rozhodně nemají jednoduché a zaslouží si zlatou medaili,“ říká Terezie.

Vedle ní se v kalendáři objeví například Anna Geislerová, pro kterou speciálně pro focení vytvořil šaty se skleněnými střepy návrhář Jakub Polanka, nebo Dan Bárta. „Debra je vlastně prodlouženou a pravou rukou specializovaného EB centra při Fakultní Nemocnici v Brně a tam, kde EB centrum léčí tělo, pomáhá Debra s duší,“ doplnil Bárta, jenž se do kampaně zapojil již po několikáté.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám