Hlavní obsah
Článek

Rozpadla se kvůli němu úspěšná kapela Nightwork, teď Vojtěch Dyk (38) ohlásil, že na rok přerušuje koncertování i se svou novou! Je to ale trochu matení pojmů, vystupovat s ní bude dál, jen s jiným repertoárem, kromě toho si na luxusní chleba vydělá na únorovém plesu pro boháče.

Dyk už během účinkování se skupinou Nightwork začal spolupracovat s B-Side Bandem, teď prý budou společně odpočívat. Říkají, že chystají tvůrčí pauzu, ale přitom bez práce nebudou.

„Víc než rok nebudeme koncertovat. Příští rok se budeme věnovat Bernsteinově Mass, nebudeme veřejně vystupovat. Poslední koncerty plánujeme na listopad letošního roku,“ tvrdí B-Side Band s tím, že v roce 2017 představí house-electro-swingovou kosmickou šou. Jenže právě s Bernsteinovou Mší budou mít v roce 2016 řadu speciálních koncertů.

Jediná dvě svá klasická vystoupení v příštím roce předvedou na dvou plesech, jedno v pražském Rudolfinu 20. února a druhé na Plese jako Brno (30. ledna). „Budeme hrát jen na akci, která si zaslouží exkluzivitu,“ prozradil k tomu Dyk. Zdroj blízký kapele nám prozradil, že honorář byl opravdu tučný: přes šest set tisíc korun za jeden ples. Vojta jako největší hvězda seskupení si prý ukousne dost velkou část výdělku.

Dyk může mít radost, že za účast na plese dostane nejen luxusní honorář, ale z prodaných lístků na ten pražský, které vyjdou až na čtrnáct tisíc korun (majitele nejdražší vstupenky doveze na místo limuzína a bude moci neomezeně konzumovat šampaňské), budou mít užitek i bezdomovci. Nesnědený raut totiž chtějí organizátoři rozdat lidem bez domova.

Reklama

Další články

Načítám