Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ve světě se sice etablovala jako úspěšná modelka, ale spíš než před objektivy fotoaparátů a na přehlídkové molo to Nikolu Mužíkovou táhne na fotbalové hřiště.

Mužíková má za sebou opravdu pozoruhodnou kariéru v modelingu. „Pracovala jsem jako modelka po celém světě. Mými destinacemi byly Korea, Hongkong, Paříž, Tokio a další. Můj největší úspěch byla práce pro Louis Vuitton ve Versailles v Paříži,” pochlubila se blonďatá kráska.

Spíše než k modelingu ale tahle krasavice tíhne k fotbalu. „Místo nějaké drahé kabelky si radši koupím letenky do Madridu, abych mohla vidět El Clasico - největší svátek fotbalu,” říká Nikola, která je kupodivu dokonce členka komise Unie evropských fotbalových asociací.

„V současné chvíli tam mám dvě funkce. Stala jsem se UEFA Match Delegate, což mě opravňuje cestovat na zápasy jako delegátka a mám na starost chod celého zápasu. Tou druhou funkcí, která je vlastně můj splněný sen, je členka komise UEFA pro ženský fotbal. Tato funkce se volí na čtyři roky a já jsem neskutečně ráda, že mohu pomáhat ženskému fotbalu v České republice. Řešíme tam celý chod ženského fotbalu v Evropě. Například modul, podle kterého bude probíhat kvalifikace na Euro, nebo kde se bude hrát finále Ligy mistryň a mnohem více,” vysvětluje Mužíková.

Přestože fotbal znamená pro Nikolu celý její život, tak na modeling nezanevřela. Modelka se nedávno stala společně s fotbalistou Lukášem Váchou českou tváří luxusních šperků, které ve světě nosí Madonna, Alessandra Ambrosio, Jennifer Aniston, Cristiano Ronaldo, David Beckham a další. „Tyto šperky jsou úžasné. Myslím si, ze každá žena by je chtěla mít doma,” říká s nadšením Nikola Mužíková.

Související témata:
UEFA

Reklama

Další články

Načítám