Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Přestože Vašek Noid Bárta (43) již několikrát svěřil, že od té doby, co se stal tátou dcery Terezky, má k čemukoli, co se dětí týče, mnohem hlubší vztah, jeho účast na Konferenci Česká neonatologie na Žofíně byla přece jen trochu překvapivá, i když jen coby hudebního hosta. Noid ale vysvětlil, že k tematice předčasně narozených dětí má velice blízko, zkušenost má přímo rodinnou.

Předčasně narozené jsou děti Noidova bratra. „Bráchovi Štěpánovi se narodila dvojčata Štěpán s Denýskem v sedmém měsíci, takže byli v inkubátoru. Měli snad jen jedenáct set gramů,“ prozradil Noid na akci, jež se uskutečnila v rámci oslav Světového dne předčasně narozených dětí (připadá na 17. listopad). „Dneska jim je pět a jsou to zabijáci, mají sílu a jsou o to houževnatější,“ povzbuzuje rodiče dětí, které si na svět pospíšily.

Zkušenost má také zpěvák Pavel Vohnout, otec dvojčat-holčiček, z nichž jedna po narození nevážila ani kilo. „Měla devět set dvacet gramů. Ta druhá dvě kila dvacet. Trošku jsme si s tím užili, ale dnes jsou holky naprosto zdravé. Člověk se z toho nesmí hroutit,“ říká Kyklop. I ten na akci zazpíval. Stejně tak David Koller, Xindl X či Dara Rolins.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám