Hlavní obsah
Článek

Pravidelně jsme ji vídali na televizní obrazovce, teď ji spíše slýcháme v éteru na vlnách Českého rozhlasu. Martina Kociánová ale není jen moderátorka, ale i operní pěvkyně. Vážná hudba ale nikoho moc nebere, takže jsme si na otevření nového módního butiku povídali spíše o róbách, které kvůli tomu musí nosit.

"Samozřejmě záleží na příležitosti, zda je to jen malý koncert, anebo odpolední matinée. To už by nebylo úplně vkusné. Velké róby se špatně nosí i do studených kostelů. Ale když jsou krásné velké róby s krinolínou, tak si myslím, že to k té klasice patří. Ke krásné křehké hudbě se ty velké šaty unesou," svěřila.

Protože musí róby střídat, samozřejmě všechny v šatníku nemá. "Už dlouhé roky mi šaty šije Jaroslava Sedláčková, od které si šaty někdy i půjčuji. Vezmu si šaty jednou dvakrát, a pak už je to komplikované. Dokonce se mi stalo, že jsem si do jednoho města na koncerty vzala stejné šaty. Většinou si zapisuji, jaké jsem kde měla, ale na tohle jsem zapomněla, a po dvou letech jsem si je vzala na stejné místo zas, což mi paní vyčetly," vzpomínala Martina.

"Jinak mi ale stačí to rozumně kombinovat, třeba jednu krinolínovou sukni s několika topy. A ty krinolínové sukně mám doma asi tři, velkých večerních šatů mám zhruba patnáct," snažila se spočítat Kociánová.

Reklama

Další články

Načítám