Hlavní obsah
Článek

V jednom z nejúspěšnějších seriálů 90. let Akta X si Gillian Anderson (42) zahrála agentku FBI Danu Scullyovou po boku svého hereckého kolegy Davida Duchovny (51). Inteligentní, ale poněkud chladná a skeptická zrzka pomáhala seriálovému Foxu Mulderovi objasnit pozoruhodné jevy a nevysvětlitelné případy. Přestože od natáčení prvních dílů seriálu uplynulo 13 let, herečka dnes vypadá ještě lépe, než dřív.

Na rozdíl od Davida Duchovnyho Anderson už nezískala žádnou výraznou filmovou roli. Dosud je tak televizním divákům známá převážně jako nezapomenutelná Dana Scullyová. To Duchovny od roku 2007 hraje v dalším úspěšném seriálu Californication. Dále se představil například ve filmech Evoluce, Beethoven či Podnikavá dívka.

Gillian Anderson se narodila v Chicagu, ve dvou letech se s rodiči přestěhovala do Velké Británie. V jejích jedenácti se však rodina opět vrátila do USA. Když jí bylo 22, přesunula se do New Yorku, pracovala jako servírka a získala i drobnější role v městských divadlech. Po nějaké době začala Gillian cestovat po Státech, kde si jí v Los Angeles všiml scénárista Chris Carter, kterému mladá zrzka učarovala. Nakonec si ji vybojoval i u tvůrců seriálu Akta X.

Herečka má tři děti. Sedmnáctiletou dceru Piper s prvním manželem Clydem Klotzem. Pětiletého syna Oscara a dvouapůlletého Felixe porodila podnikateli Markovi Griffithsovi. Mezitím byla ještě jednou vdaná za Juliana Ozanneho, s nímž vydržela rok a půl.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám