Hlavní obsah
Článek

Jak už jsme na Super.cz informovali, bývalá první dáma Dagmar Havlová (71), přišla o dalšího osudového muže.

V pondělí po těžké nemoci zemřel její první manžel a otec dcery Niny, moderátor a hlasatel Radvít Novák (†63). Ač spolu byli manželé jen pět let, zůstali i po rozvodu blízkými přáteli. A paní Dagmar byla u Radvítova lůžka do poslední chvilky.

"Nad jeho srdeční nemocí nešlo zvítězit. Bojoval dlouho a statečně. Jsem šťastná, že mi Bůh dovolil držet ho za ruku, když se odebral k němu," napsala na sociální síti smutná Havlová, která na svého prvního muže dojemně zavzpomínala.

"Znali jsme se od 14 let. Studovali jsme spolu Dramatickou konzervatoř v Brně, posléze Janáčkovu akademii. V 17 letech se kamarádství přerodilo v lásku, ta vyvrcholila našim manželstvím a narozením Ninušky. V roce 1982 se naše cesty rozdělily, úcta a přátelství nás však provázelo celým životem. A taky náš specifický humor. Radvít byl vševzdělaný renesanční člověk. Má první láska. Za 13 společných let mě naučil orientovat se ve výtvarném umění, architektuře, historii, literatuře, hudbě," nechala se slyšet herečka, která po Václavu Havlovi (†75) přišla o dalšího blízkého člověka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám