Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na křtu kuchařky jsme si s matkou a dcerou, Veronikou Žilkovou (62) a Agátou Prachařovou (38), povídali na téma, jak se u nich doma učilo vařit. Kdyby tehdy to, co nám řekly, věděla sociálka, možná by se dočkaly nepříjemné návštěvy. Tedy hlavně pro Veroniku.

"Nebyla jsem doma a ona měla hlad. A hlad je nejlepší kuchař," prozradila Žilková. "Nebylo to jen pro mne, ale pro všechny. Poprvé jsem asi dělala tousty, anebo jsem ohřála párky. Vlastě ty ne, ty jíme studené," vzpomínala Agáta. "Ne, já si myslím, že ohřála večeři, kterou jsem udělala dopředu," doplnila Veronika. Takhle to prý probíhalo dlouho.

Že by Veronika malou Agátku vzala do kuchyně a učila ji, nepřipadalo v úvahu. "Byla jsem na telefonu. A Agáty dědeček pravdivě přirovnával pomoc dětí v kuchyni k neefektivní ekonomice. To dítě všechno rozlije a rozbije a vy víc hodin uklízíte, než máte efekt toho společného vaření," tvrdí Veronika.

Zajímalo nás, jak to má s nejmladší dcerou Kordulkou. "No, zajímalo by mě, co dneska vlastně večeří," krčila rameny Veronika, která spolu s Agátou křtila kuchařku Haliny Pawlowské a asi doma nic nenechala. A co Agáta s Kryšpínem, jehož vzala s sebou? "Ten taky ještě dneska nevečeřel," převzala matčiny praktiky Agáta. Její syn se ale nějakých dobrůtek z rautu nakonec dočkal.

Reklama

Další články

Načítám