Hlavní obsah
Článek

Porotcování v Talentmánii a dvou řadách Česko Slovensko hledá SuperStar sice Paľovi Haberovi (62) přineslo nehynoucí slávu a dlouhou řádku bankovek, navíc ale také i to, čeho se každý muž bojí stejně jako Iveta Bartošová odvykačky. Podle zdrojů z pražské Vojenské nemocnice totiž musel podstoupit zákrok, při kterém ho lékaři zbavili hemoroidů čili zápalu žíly konečníku.

K zákroku mělo dojít ve středu dopoledne a v půl dvanácté měl být zpěvák a obávaný porotce talentových soutěží probuzen z narkózy. "Pacient kvůli hemoroidům trpěl už delší dobu. Podpůrná léčba v podobě čajů a análních čípků nezabírala, a tak nezbývalo nic jiného než hemoroidy odstranit chirurgicky," cituje deník Aha!, který uveřejnil zprávu jako první, údajný zdroj ze špitálu.

Již pár hodin po zákroku byl Habera propuštěn do domácího ošetřování a ve vile v pražských Hodkovičkách o něj pečuje manželka Daniela Peštová.

Podle serveru Stophemeroidy.cz jde o onemocnění, kdy oslabené žilní stěny v okolí konečníku při zvýšené zátěži nevydrží tlak krve a udělají se na nich výdutě neboli varixy. Existují vnitřní a vnější hemoroidy a jejich pozdní léčba může zapříčinit řadu závažnějších onemocnění. Různé formy hemoroidů postihují až sedmdesát procent české populace a nemoc zapříčiňuje například nedostatek pohybu, sedavé zaměstnání či nevhodná strava.

Související témata:
Hemoroidy

Reklama

Další články

Načítám