Hlavní obsah
Článek

O herci Kryštofu Hádkovi (42) jsme nedávno psali v souvislosti s jeho rolí v historickém snímku Hlas pro římského krále, věnovaném jedné z nejvýznamnějších postav naší historie - Karlu IV. Mladší z bratrů Hádkových ve filmu, v němž režisér Václav Křístek zmapoval období, kdy se mladý princ musí vymanit z područí dominantního otce a nalézt své postavení v historii svého národu i Evropy, ztvárnil právě ústřední roli Karla IV. A Karel se jmenuje i jeho postava v pohádce Korunní princ, již Česká televize uvede na Štědrý večer.

Karel se nesmíří s tím, že by království mělo připadnout jeho bratru Janovi (hraje jej Patrik Děrgel), nalezne kouzelný lektvar, který mu vymaže paměť, a odstartuje tím řetězec dramatických situací, které diváka překvapí i pobaví, zní z České televize. „Letošní pohádka Korunní princ v sobě spojuje to, pro co naši tvorbu pro děti vyhledávají vysílatelé všude na světě, napětí, humor, jasné etické poselství a citlivé provázání klasických motivů a moderního filmového pojetí,“ uvedl k novince ředitel televize Petr Dvořák.

Vedle zmíněných princů Hádka a Děrgela se v pohádce režiséra Karla Janáka objeví například Eva Josefíková, Josef Abrhám, Jaromír Hanzík, Zlata Adamovská, Petr Štěpánek či Veronika Freimanová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám