Hlavní obsah
Článek

Také už se nemůžete dočkat, až napadne první sníh, obujete lyže, nebo snowboard a ucítíte letos poprvé křupat čerstvý sníh, který se v ranním slunci jen třpytí? K tomu modré nebe bez mráčků, čistý vzduch, volné sjezdovky, žádné fronty u lanovek. Idylka. Sen, který se vám již brzy může splnit, ale ať jste patriot, nebo ne, určitě to nebude v Čechách. Přesně tohle si ale užívala Nikol Švantnerová v Rakousku na openingu zimní sezóny na ledovci Mölltal.

Nikol s sebou vzala na hory maminku, po dlouhé době si užily jedna druhou a na svůj společný výlet dlouho nezapomenou. Počasí jim opravdu přálo, takže lyžování bylo jedna báseň. Ve volné chvíli se opalovaly a koštovaly víno. „Mamka mi dělala super parťačku. Moc se jí tu líbilo, a to je pro mě nejdůležitější. Takhle samy, jen my dvě, jsme spolu netrávily čas ani nepamatuju. Možná na Vánoce, ale to se spíš viděla celá rodina. Na co ale opravdu nikdy nezapomenu, byla jednoznačně noční jízda rolbou do výšky 3122 metrů nad mořem,“ vyprávěla Nikol.

U nás je sice zatím sotva ranní námraza, ale v Rakouských Alpách už začíná ta pravá horská zima. Nikol si proto sbalila svůj snowboard a na místních sjezdovkách byla ozdobou celého areálu. „Myslím, že se tu vydovádí všichni. Jak lyžaři, tak snowboardisti. Určitě se sem ráda někdy vrátím. Není to daleko, je to ledovec, takže se tu dá lyžovat celoročně, a to je obrovská výhoda,“ nadšeně komentovala areál ledovce Mölltal Nikol, když si s maminkou dávala horký čaj a vystavovala tvář slunečním paprskům.

Reklama

Další články

Načítám