Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Luba Skořepová i po překročení devadesátky překypuje neutuchající vitalitou, kterou by jímohli závidět i o dvě generace mladší kolegové. Vitální herečka se přitom ještě letos potýkala se zdravotními problémy. Po operaci střev měla opravdu na kahánku, ale to by nebyla ona, kdyby se nevrátila zpět v plné síle.

Elegantní, byť trochu pohublá herečka, napsala novou knihu s příznačným názvem Maminčina kuchařka, kterou dorazila pokřtít do kavárny Nové scény Národního divadla.

Její knížka není klasickou sbírkou známých, méně známých nebo úplně nových receptů. Prolínají se v ní její úvahy a vzpomínky na dětství, které strávila u babičky v Podkrkonoší, na rodný kraj, na pocity bezpečí u maminky a nechybějí ani dobové fotografie z rodinného alba.

„V téhle knížce jsou recepty mojí maminky, které si zapisovala, když chodila na hospodářskou školu. Zaznamenávala si je do takového jakoby kuchařského památníčku, nebo vlastně sešitku, kterému je už sto let. Kdysi jsem jí slíbila, že jednou vyjdou jako knížka. A teď se to povedlo a jsou tady,“ vysvětlila Luba Skořepová. Kmotry Maminčiny kuchařky byli herečtí kolegové autorky David Prachař a Sabina Laurinová (52).

Reklama

Další články

Načítám