Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka a dabérka Libuše Švormová prý nemá moc ráda, když se jí v rozhovorech novináři ptají na slavnou Angeliku, které propůjčila hlas a s níž si spojují i ti, kteří si třeba honem nevzpomenou na jednu z jejích rolí. Třeba spolužačku Jiřího Sováka v Marečku, podejte mi pero! nebo zlou vílu v pohádce Jak se budí princezny.

Z rolí víl už ale ‚vyrostla‘, vždyť loni v srpnu oslavila osmdesáté narozeniny. V divadle ale pořád účinkuje, například ve vinohradském či Na Fidlovačce. Také na zájezdy stále jezdí, a to si vždy ozvláštní výletem do okolí místa, kde se hraje. „S manželem si zaplatíme nějaký penzion a poznáváme spoustu zajímavých míst, kde jsme dřív nebyli,“ svěřila herečka v pořadu Host do domu na Českém rozhlase Dvojce.

Manžela (Jan Patera) má Švormová o osmnáct let mladšího. „Jsme spolu přes 30 let. Ani jsem nevěřila, že se budu ve svých 45 letech vůbec vdávat,“ přiznala a dodala, že kromě výletů spolu rádi hrají ping pong nebo chodí plavat. A také občas zajdou do kina na film, naposledy v týdnu na Decibely lásky.

Reklama

Další články

Načítám