Hlavní obsah
Článek

Krve není nikdy dost. To ví i české celebrity, které jednou za půl roků darují hromadně krev. A pokaždé se jich sejde minimálně o jednoho víc. A i když i tentokrát dorazil nováček a to herečka Iva Pazderková (44), měla smůlu. Jelikož nesplňovala kritéria pro odběr, darovat nesměla.

„Moc mě to mrzí. Ráda se zapojuju do projektů, které mají smysl. A darovat krev opravdu smysl má, protože tím můžu někomu zachránit život,“ zesmutněla poté, co se dozvěděla ortel sestřičky.

Svou první zkušenost s dárcovstvím má za sebou i moderátorka Karla Mráčková. A i když se toho dost obávala, vůbec ji to nebolelo. „Dlouho jsem se odhodlávala, jestli vůbec mám jít. Měla jsem strach, a když už jsem se jednou odhodlala, nevyšlo mi to kvůli jiným povinnostem. Takže jsem ráda, že mi to konečně vyšlo,“ svěřila se Mráčková.

A proč celebrity v tak hojném počtu podporují dárcovství krve? „V létě je vždycky zvýšená potřeba krve, protože je to období úrazů a nehod, ale tím, že lidé jezdí na dovolené, tak je naopak méně dárců. I letošní červenec byl slabší,“ prozradil primář transfuzního oddělení Petr Turek, jehož pozvání k bezplatnému odběru krve ve Fakultní Thomayerově nemocnici přijali i další pravidelní dárci krve Petr Vágner, Míra Hejda, Zora Kepková a Eva Čerešňáková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám