Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Herec známý z mnoha filmů a seriálů, který se snad nejvíc proslavil coby Tomáš Mažňák v seriálu Záhada hlavolamu, bohužel pomalu, ale jistě podléhá potížím pokročilého věku. Rozvedený Václav Sloup (88) se dobrovolně uchýlil do azylu domu pro seniory, protože má strach starat se sám o sebe. Navíc ho zlobí sluch a paměť. Kvůli tomu dokonce přišel o svůj patrně poslední velký kšeft života.

Dostal totiž nabídku zúčastnit se natáčení filmu Školní výlet, kterou neodmítl, podle jeho tvůrců se ale choval při vyjednávání dost zmateně. "Pan Sloup až den před svým natáčením produkci řekl, že ani neví, v jakém domově důchodců je, a že nemá zuby atakdále. Dost dobře nevím, co si o tom mám myslet," krčí rameny producent, spolurežisér, herec a scénárista snímku Tomáš Magnusek.

"Jsem v domově důchodců v Libochovicích," prozradil nám včera Sloup, když jsme si informace ověřovali. Zřejmě už si zjistil název místa, v kterém chce strávit zbytek života. "To natáčení mi nevyšlo. Jednak kvůli mně, protože už zdravotně nemůžu, jednak kvůli problémům s financemi," uvedl seriálový Mažňák. Proti tomuto tvrzení se ale Magnusek ohrazuje. "Panu Sloupovi jsme nabídli nadstandardní honorář a jeho okamžité vyplacení na ruku, na což ochotně vždy slyšel," uvedl.

Sloupovi v rozhovoru s naším redaktorem činilo mluvení kvůli chybějícímu chrupu a celkové únavě velké komplikace, stejně tak nám kvůli nemocnému sluchovému ústrojí skoro vůbec nerozuměl. "Nezlobte se na mě, asi mám blbej mobil, ale houby rozumím. Zkuste mluvit pomaleji," žádal nás a pak jen jednoslově odpovídal na otázky o svém rozvodu a nemocech. Hvězda filmů s Tomášem Holým už bohužel není v takové kondici jako dřív...

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám