Hlavní obsah
Článek

Ještě než manželka Karla Gotta (†80) zveřejnila šokující zprávu o tom, že nejslavnější česká celebrita bohužel trpí nádorovým onemocněním mízních uzlin, kvůli čemuž byla tajně převezena do Všeobecné fakultní nemocnice v Praze, kde okamžitě zahájili léčbu, podařilo se Super.cz definitivně objasnit jednu z největších spekulací ohledně Mistrova zdravotního stavu. A zdá se, že kvůli radikální léčbě, která nyní zpěváka čeká a která jeho tělo citelně zasáhne, jde vlastně o alespoň trochu pozitivní zprávu!

Média totiž dosud hromadně opakovala, že zpěvák trpí aortálním zúžením srdeční chlopně. Gottův kardiolog MUDr. Jan Pirk nám ale řekl, jak to je!

Tahle fáma totiž vznikla nešťastně v červnu tohoto roku, když byl Gott v „Pirkově“ Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM) na vyšetření. Novináři se lékaře ptali obecně na problémy starších lidí s chlopněmi, jeho odpověď pak ale spojili s Gottem. A to prý dost nesmyslně.

„Skutečně jsem nikdy a nikomu neřekl, že budu operovat chlopeň. To je nesmysl, on je má v pořádku. Všechno to překroutili, chtěli vědět obecně o operaci aortální chlopně, což jsem jim opakovaně zdůraznil,“ zlobí se největší lékařská kapacita na srdce u nás i v Evropě ve vyjádření pro Super.cz. Překroucenou zprávu jako hotovou věc převzala skoro všechna média, včetně těch seriózních a fáma si tak už několik měsíců žije svým vlastním životem.

Stále tak zůstává jediná přímo Gottem potvrzená informace, že má potíže se srdeční arytmií. Vážnější srdeční komplikace by mu mohly při léčbě rakoviny uškodit.

V souvislosti s vyjádřením Pirka se coby poplašná zpráva jeví i informace, že kromě operace břicha měl Gott v IKEMu před pár dny podstoupit zákrok, při kterém mu měl být kvůli problémům se srdečním rytmem do srdce zaveden stent, aby se zabránilo infarktu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám