Hlavní obsah
Článek

Veřejně hlásat, z jak skromných poměrů pocházejí, je u velkých hvězd filmového i hudebního nebe poměrně v kurzu. Jak se můžete na vlastní oči přesvědčit, v mnoha případech tomu tak skutečně bylo. Podívejte, které hudební legendy se rozhodně nenarodily se zlatou lžičkou u pusy...

Začněme rovnou u legendy největší - krále rock’n’rollu Elvise Presleyho (†42). Vyrůstal ve velice nuzných podmínkách ve městě Tupelo v Mississippi. Bílý domeček postavil v roce 1934 zpěvákův tatínek Vernon Presley s pomocí jeho bratra Jessieho díky vypůjčeným 180 dolarům od svého zaměstnavatele. Obydlí, které nyní slouží jako malé Elvisovo muzeum, mělo pouze dvě místnosti.

Podobně nenáročný byl rovněž rodný příbytek v Memphisu zpěvačky Arethy Franklin (73), která se pro změnu pyšní označením ‚královna soulu‘.

Ovšem ani král popu Michael Jackson (†50) nevyrůstal v žádném přepychu. Dětství strávil společně se svými devíti sourozenci, přísným otcem Josephem a matkou Katherine v bílém jednopodlažním domku s malou zahrádkou na předměstí města Gary v Indianě.

Oproti tomu se zdá být zděný domek s malou verandou, v němž vyrůstala zpěvačka Rihanna, doslova luxusem. Našli byste jej v hlavním městě ostrovního státu Barbados Bridgetown.

To takový Ringo Starr z Beatles první roky svého života pobýval v řadovém domku v ulici Madryn Street v Liverpoolu. Město chce chátrající objekt už několik let srovnat se zemí, zatím se ale fanouškům skupiny daří různými peticemi a protesty památeční dům zachovat.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám