Hlavní obsah
Článek

I když se sám Karel Gott (†80) a jeho manželka snaží zdravotní stav nejznámějšího českého zpěváka bagatelizovat, šlo mu o život a jen náhodou jsme o téměř národní poklad nepřišli! Božský Kája z Prahy se podle dostupných informací dusil a nebýt toho, že ho našla Ivana Gottová (48) a okamžitě ho nechala převést do nemocnice, kdo ví, jestli bychom dnes už jen netruchlili.

„Říkala mi, že našla Karla v křesle! Měl hlavu sklopenou na hrudi, strašně kašlal a dusil se. Byl bledý. Prý hned věděla, že je zle,“ tvrdí jedna ze zpěvákových kolegyň.

Gottovi se udělalo zle v úterý. Po převozu do špitálu se ho ujmula lékařská kapacita Jan Pirk, který zahájil veškerá vyšetření a rovnou provedl zákrok, který měl přitom pěvec podstoupit až za měsíc. Jeho stav byl totiž tak vážný, že bylo třeba rychle jednat!

Detaily z operace nejsou známé, zpěvák ale už léta trpí zúžením aortální chlopně, kterou lékaři mohli rovnou nahradit. Podle Aha! mohlo jít také o počínající infarkt. Sám Gott nechce zveřejňovat informace, myslí, že pro své fanoušky musí zůstat navždy mlád a zdravý. Otázky na své zdraví tak navždy zakázal.

Podle některých zdrojů ale dost riskoval a naprosto nedbal rady doktorů, aby zvolnil. „Nechci si připouštět myšlenku, že bych měl zvolnit, protože ta by dala celému tělu signál: pozor, ubírám… A to by se projevilo v mé interpretaci,“ prohlásil v červenci. Teď musel zrušit veškerý program minimálně do konce listopadu.

Reklama

Další články

Načítám