Hlavní obsah
Sabina Tesařová
Článek

Švýcarská politická strana Junge SVP je po tom, co ve své nové protidrogové kampani použila jednu z fotografií zesnulé Amy Winehouse (†27), prudce kritizovaná. Na daném snímku je totiž Amy dozajista pod vlivem drog. Tento marketingový tah se nelíbí zpěvaččiným příznivcům.

Zpěvaččiným fanouškům se plakát, na kterém je pod její fotkou nápis „Ne dekriminalizaci drog“, zdá nechutný. Plakát existuje zatím pouze v elektronické podobě. I přes vlnu kritiky představitelé strany Junge SVP trvají na tom, že plakát i jeho celkové vyhotovení, jsou v pořádku.

"Smrt Amy Winehouse nám před oči postavilo smutnou realitu, na kterou jiné strany často zapomínají- tím jsou škodlivé následky konzumace drog. Nejsou to naše metody, které jsou šokující, to je realita. Ukazujeme fotografii, kterou pozná celý svět. Winehouse nebyla známá jen skladbami, ale především drogovými výstřednostmi,“ obhajuje vzhled kontroverzního plakátu prezident Junge SVP Grégory Logean.

Aby toho nebylo málo, nedávno vyplula na povrch informace, že gang brazilských pašeráků drog přidává do balíčků s kokainem zpěvaččiny fotografie. Tím chce zvýšit jeho prodej. "Protože se v novinách objevila taková spousta informací o tom, že Winehouse užívala drogy, snaží se toho obchodníci s drogami využít, aby propagovali svůj kokain," řekl policejní důstojník Glaucio Moreira, který proti gangu vedl zátah.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám