Hlavní obsah
Článek

Snídani s Novou, odkud si ji mnozí pamatují, nemoderuje už léta. U této profese ale Lucie Výborná zůstala. Věnuje se jí v Českém rozhlasu, uvádí a provádí rovněž různými společenskými akcemi. Tentokrát se v roli hosta, nikoli moderátorky, objevila na benefičním večeru Světlo pro Světlušku.

Do akcí Světlušky se Lucie zapojuje pravidelně. Neváhá nasadit tykadla a oslovovat lidi na ulicích, aby koupí různých upomínkových předmětů včetně zmíněných tykadel přispěli na nevidomé. A do této činnosti se nebojí zapojit i své blízké. Naposledy na pražském Andělu prodávala s dvanáctiletou dcerou Vanessou.

Zapojila se rovněž do projektu Den POTMĚ, kdy si známé tváře po boku nevidomých poslepu vyzkoušely sportovní a kulturní aktivity. Lucie Výborná konkrétně plavání na podporu Miroslava Smrčky. „První bazén se zatmavenými brýlemi jsem zaplavala jako opilá, od kraje ke kraji dráhy, pak už to bylo lepší. Bylo by to asi i zábavné, ale celou dobu jsem myslela na to, že na konci dráhy ty klapky z očí sundám, ale Mirkovi už tma zůstane napořád,“ uvedla k tomu Lucie.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám