Hlavní obsah
Článek

Jméno herečky Vlastiny Svátkové bylo v poslední době skloňováno především s její rolí ve filmu Gangster Ka, v němž si zahrála hlavní ženskou postavu. Pro jednu z hlavních rolí si ji do klipu k písni Katarze vybrala také populární kapela Slza. Svátková si v něm zahrála ženu, která dá před partnerem přednost jiné ženě.

„Katarze je o snaze napravit nefungující vztah, přestože víme, jak malá je pravděpodobnost, že se vše vrátí do starých kolejí. Nemusí se jednat jen o mezilidský vztah, ale například i o vztah k životu jako takovému,“ uvádí Lukáš Bundil, jenž Slzu s Petrem Lexou tvoří.

Scénáře a režie videoklipu se ujal Vít Karas, v rolích osudových žen se představily herečky Vlastina Svátková a Eva Nejedlá. Mužskou roli ztvárnil Andrej Polák. „Čím dál víc spatřuji, jak důležité je v našich životech odpuštění. Druhým, ale i sobě. Pak přichází úleva. Osvobození. Katarze. A o tom jsme se rozhodli natočit nový klip pro Slzu,“ uvedl Karas.

„Život nás nenechá vydechnout. Ve chvíli, kdy máme pocit, že už nemusíme se sebou vůbec nic dělat, přijde zkouška, která rozvíří proud událostí, a my se učíme milovat ještě víc, odpouštět nebo nechat odejít někoho, koho jsme milovali, a mysleli si, že s námi bude navždy. Nic není jisté, než co je tady a teď,“ uvedla ke své roli Svátková.

Petr s Lukášem se v klipu objevují v roli pozorovatelů. „Nikdo nás nevidí, nikdo si nás nevšímá, představujeme jakési pozorovatele, anděly strážné, kteří dohlíží nad hlavními aktéry příběhu,“ popisují. „Naše písničky jsou o emocích. Ty můžou být jak veselé, tak smutné, stejně jako Slza – štěstí i smutku. Vizuálně tento protiklad nejlépe vystihují barvy, proto černobílá image, a proto černobílý klip,“ dodávají.

Singl Katarze dal název debutovému albu, které vyjde v pátek 13. listopadu.

Reklama

Další články

Načítám