Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Po těžkém zranění, které málem nepřežil, už je hudebník Michal Hrůza fit. Dokázal to na mnohých vystoupeních a nyní i při natáčení videoklipu k filmu Padesátka režiséra Vojty Kotka (36). Ve staré sokolovně v pražském Karlíně se dokonce svlékl do trenek. Padesátka je ostatně vůbec první písní, kterou Hrůza složil po svém návratu k muzice a na pódia.

Skladba vznikala přímo pro film. Hrůza měl k dispozici scénář a s tvůrci horské komedie byl během jejího vzniku v kontaktu. „Michal pro nás napsal až nezvykle konkrétní text. Na první pohled je obyčejný, ale má v sobě potřebný nadhled a humor jemný a lehký jako čerstvý prašan. Člověk by až řekl, že celou zimu tráví na horách s běžkama na nohou,“ svěřil  Kotek, jehož celovečerní komedie bude mít v kinech premiéru přímo na Vánoce.

Samotný klip jako režisér natáčel Jakub Štáfek, herec z populárního seriálu Ulice a také Kotkův kamarád. „Část filmu se odehrává v retrostylu sedmdesátých let a videoklipem k Padesátce chceme právě na tyhle zábavné sekvence z filmu navázat. Proto teplákovky, červené trenýrky a bílá tílka,“ popisuje Štáfek. Pro klip neváhal Hrůzu a jeho kapelu honit kolem pingpongového stolu, po kladinách nebo skákat přes kozu a dělat kotouly.

Reklama

Další články

Načítám