Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Novinářka Pavla Saudková (35), rozená Hodková, je o pětačtyřicet let mladší než její manžel Jan Saudek (80). Ve svém životě se však musela vyrovnat nejen s obrovským věkovým rozdílem mezi ní a manželem, ale i jeho nevěrami, které k Saudkovi od nepaměti patří.

Pavla žije po boku Jana deset let a ničeho nelituje. Ač je velmi tolerantní a vždy se o sebe a svou rodinu uměla postarat, přiznala, že zejména začátky nebyly úplně jednoduché.

„S Janem jsem se nejvíc trápila, ještě než přišly děti, což byly asi první dva roky, když je člověk extrémně zamilován. Když si Jan zval dívky a já jsem zůstávala v noci sama, tak se stávalo, že jsem to obrečela,“ prozradí v pátečním pořadu 13. komnata Saudková, která přitom věděla od začátku, jaký má Saudek náhled na nevěru.

Přesto trvalo, než si na poněkud neobvyklý Janův přístup zvykla. Saudek má prý navíc ve zvyku jí o svých avantýrách vyprávět. „Nejsem zastáncem toho přesvědčení, jaké má on, že nevěra je to, co se neřekne,“ míní Saudková, jež v pořadu připustila, že měla i strach z pohlavních chorob.

Opravdová rána pro ni však byla, když v průběhu těhotenství zjistila, že Saudek mezitím čeká dítě s jinou. „Byl to trochu blesk z čistého nebe, protože tak, jak na sebe Jan vždycky všechno řekne, tohle se zrovna nesvěřil.“

Saudek chtěl tehdy pomoct dívce, která prý jen toužila po jeho genetické informaci, ale netušil, že po něm následně bude požadovat alimenty.

Největší bolest však Pavla prožívala v úplně jiných situacích, než by se na první pohled mohlo zdát. Dvakrát se musela vyrovnat se ztrátou nenarozeného dítěte. „Nejvíc nešťastná jsem byla po prvním potratu a v mezidobí, než jsem podruhé otěhotněla, a po druhém potratu samozřejmě také, vlastně jsem byla dva roky permanentně nešťastná,“ dodala Saudková, která smutné období zdárně překonala a dnes je spokojenou trojnásobnou maminkou.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám