Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Ty tam jsou doby, kdy si milióny československých žen a dívek lepily na zdi svých pokojíčků plakáty s krasavcem Lukášem Vaculíkem (61). Fanynky hereckého idolu dvou generací sice již neomdlévají pokaždé, když se objeví na obrazovce a zamrká na ně svými něžnými kukadly, hvězda filmu Láska z pasáže nebo seriálu Třetí patro je ale i přes prošedivělý zevnějšek pořád jedním z největších českých hezounů. Podívejte se na rozsáhlou fotogalerii, ve které se Lukáš chlubí svou vypracovanou postavou.

Lukáše sice novináři označovali za gaye (vysoudil na nich omluvu a tučné odškodné) a to samé nedávno zopakoval i Janis Sidovský, přesto ale zůstává pro ženy českou hereckou jedničkou. Také proto dostal jednu z hlavních rolí v připravované poetické komedii Tady hlídám já. Hraje zde Ivana Pelikána, vdovce, který stejně jako postava dívenky Kačenky v dětství trpěl poruchou soustředění a byl přehnaně hyperaktivní.

„Moje postava je takový samorost. Chlap, který žije a pracuje v penzionu. Je mu tam dobře. Žije uprostřed lesů, má okolo zvířata a to ho hladí po duši víc než lidi,“ prozradil Vaculík Super.cz při natáčení na Plzeňsku.

„Přiznám se, že už si nepamatuju, jaký jsem byl jako malý. Už je to hodně dlouho. Asi jsem byl stejný jako všechna děcka. Pořád jsme běhali někde venku a dělal jsem hodně sportů. Ale že bych byl hyperaktivní, to asi zase až tak ne,“ snažil se marně vzpomenout Lukáš. A co ho čeká ve filmu nejtěžšího? „Celé natáčení bude náročné. Pokud se to stihne, poslední natáčecí den máme posledního srpna,“ uvedl charismatický herec. Ještě před prvním natáčecím dnem stihl s rodinou dovolenou. K filmovému štábu se tak přidal pořádně opálený. „Byl jsem u moře,“ dodal Vaculík.

Ve filmu Juraje Šajmoviče hraje například i Iva Pazderková, Jitka Ježková nebo známý Kyslík z Chlapců a chlapů Vladimír Javorský. „Cože? Píše se o mně, že jsem playboy a že mi to sluší? Když se to píše, tak to musí být pravda, ne? Hlavně, abych si to nezačal myslet já sám o sobě,“ vtipkoval herec během přestávky v natáčení. Tu zavinilo špatné počasí a průtrž mračen.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám