Hlavní obsah
Článek

Houslista Pavel Šporcl nahrál Bachovy Sonáty a partity pro sólové housle a na křest alba jej vedle mnoha přátel přišly podpořit i jeho nejoddanější fanynky - manželka Bára Kodetová a dcerky Violeta a Sophie, které byly v barevně sladěných šatičkách jako princezny. Novinku Šporcl natočil k poctě a 330. výročí od narození významného německého skladatele.

„Dlouho jsem snil o tom, že někdy nahraji slavné Sonáty a partity pro sólové housle. Jako poslední z velkých českých houslistů je vydal před pětačtyřiceti lety na deskách Josef Suk. Nahrát tohle veledílo bylo pro mě velkou výzvou a věřím, že se bude posluchačům líbit. Jsou to skladby mému srdci nejbližší. Vracím se tak do světa klasické hudby a řeknu něco, co neberte jako frázi, ale do nahrávky jsem dal celé své srdce a ty nejniternější pocity. Bez toho by to ani hrát nešlo,“ řekl Šporcl, který 21. října vyjíždí na turné s názvem Bacha na Šporcla.

Vedle blahopřání k albu přišly v jednu chvíli na přetřes také houslistovy archivní fotky. Jeho fanoušci tak mohou v galerii zjistit, že namísto aktuálních delších vlasů, většinou stažených do culíku a přilepených k hlavě šátkem, kdysi nosíval krátký rozcuch.

Reklama

Další články

Načítám