Hlavní obsah
Článek

Malá postava, klučičí look, temperament hyperaktivního dítěte a silný dravý hlas. To vše bylo svého času vlastní dívce, jejíž pěvecká kariéra se začala na počátku sedmdesátých let vyvíjet velmi slibně. Zpívala duety s Gottem i Neckářem a pravidelně se objevovala v televizi. Pak přišly osobní problémy a všemu byl konec.

Dnes už některým lidem jméno zpěvačky Jany Robbové (†45) možná nic neřekne, ale v sedmdesátých letech se v anketě zpěvácké popularity Zlatý slavík mezi ženami probojovala až do první pětice. Vystupovala s Šimkem a Sobotou v divadle Semafor a objevovala se pravidelně v televizi.

Dnes už talent této zpěvačky připomínají pouze singly, kterých v sedmdesátých letech natočila desítky. Za všechny jmenujme písničky Sopka, Co je to láska, Přijede mi tchyně, Dals mi lásku. Její nezaměnitelný projev můžete znát z filmů Holky z porcelánu (1974) a Co je doma, to se počítá, pánové... (1980), kde jejím hlasem zpívala Dagmar Havlová.

Na Janě Robbové, která v malém rybníku české pop music zazářila jako kometa, se časem začaly podepisovat osobní problémy. Prodělala dvě mimoděložní těhotenství, nemohla mít děti, dvakrát se rozvedla a útěchu začala hledat v alkoholu.

Několik let plánované dlouhohrající album nakonec nenatočila a její kariéra začala stagnovat. Před publikem zpívala naposledy po několika zákazech v roce 1985. Poté se živila jako servírka. Ve 45 letech podlehla rakovině.

Reklama

Další články

Načítám