Hlavní obsah
Článek

Motiv stárnoucího muže, který přemýšlí, zda nemá poslední možnost změnit svůj život, provází nejen píseň Dál ze Segradova platinového debutového alba, ale také videoklip, který k písni natočil režisér Martin Müller, známý například videoklipy pro skupinu Kryštof. A vybral si hvězdně krásné protagonisty. Českého Belmonda Martina Krause a sexbombu Evu Perkausovou (30).

Videoklip vznikl v produkci spisovatele a režiséra Davida Laňky, který s nápadem natočit klip právě k této písni přišel. „Když mi David, kterému je čtyřicet, písničku poslal, napadlo mě, třicátníka, jestli na téma muže na rozcestí nejsem ještě moc mladej, ale pak jsem si uvědomil, že věk s rozhodováním kudy směřovat svůj život vůbec nesouvisí, a tak jsme s Davidem dali dohromady scénář, s nímž jsme oslovili Michala Horáčka a Františka Segrada, kteří jej vzali za svůj,“ říká režisér Martin Müller.

Jako místo natáčení si filmaři vybrali nádraží v Novém Strašecí ve Středočeském kraji, které má podle nich potřebnou atmosféru. Příběh se dílem odehrává v současnosti a dílem v 60. letech. V roli mladého Františka Segrada se před kamerou objevuje herec Martin Kraus, v roli osudové dívky moderátorka a herečka Eva Perkausová a v roli cestujícího samotný Michal Horáček.

„S Martinem a Evou jsme už spolupracovali na jiném projektu. Do šedesátek se hodí naprosto dokonale. V klipu vypadají doslova jako Belmondo s Bardotkou,“ říká k obsazení známého seriálového herce a televizní moderátorky David Laňka.

Klip se natáčel na dnešní poměry velkoryse filmovou technikou a po dobu dvou dnů. Jako zákon schválnosti přitom jeden den propršel. „Naštěstí to ale celkově melancholické atmosféře klipu prospělo,“ doplňuje Martin Müller. Filmaři měli pro potřeby natáčení půjčenou dobovou lokomotivu a natáčeli na nádraží za plného provozu. „Všechno ale fungovalo naprosto bezvadně. Do natáčení se zapojili i obyvatelé Nového Strašecí a velmi ochotně si i zahráli,“ dodává Müller.

Reklama

Další články

Načítám