Hlavní obsah
Článek

Známý český fotograf celebrit Jakub Ludvík, před jehož aparátem stál snad každý, kdo v českém šoubyznysu aspoň něco znamená, odjíždí na výpravu do Amazonie. A i když v největším lese světa bude fotit se sportovním rybářem Jakubem Vágnerem (42), Eliškou Bučkovou (34) a Ivanou Jirešovou (47) kalendář, každou vteřinu se bude muset mít na pozoru.

Proč vůbec bere na expedici Amazonie 2015 modelku a herečku a ne třeba nějakou zralejší dámu? Kdo někdy viděl křivky Elišky, ten pochopí.

„Přemýšleli jsme s Kubou nejenom nad vzhledem, ale taky nad charakterem, protože v těch podmínkách by ne každá byla schopná přežít. Když tam někdo začne být v nepohodě a bude narušovat atmosféru, bude to samozřejmě nepříjemné a může tím narušit celé focení,“ říká český fotograf.

Všichni členové výpravy dávají své životy do rukou sportovního rybáře Jakuba Vágnera, který má oblast amazonských pralesů velice dobře zmapovanou. „Kuba zná ta místa, žil tam tři roky. Takže je velká výhoda, že nebudeme chodit zbytečně,“ doufá Ludvík.

Jelikož bude celá výprava tisíc mil od nejbližší civilizace, budou jim chybět základní věci, které dnes všichni považují za samozřejmé. Třeba alkohol. A zrovna Ludvík si ho zásadně neupírá a zvlášť v prostředí, v němž jeden chybný krok může přivolat útok hada a poslední hodinu života, by ho ocenil. „Něco si určitě vezmu s sebou. Nebo si tam najdu nějaký bodlák, který mi nahradí whisku,“ dodává vynalézavý fotograf se smíchem.

Reklama

Další články

Načítám