Hlavní obsah
Článek

Málokdo by věřil, že bývalá mistryně světa v aerobiku Olga Šípková při svém zdravém životním stylu může doslova vyhořet a padnout na dno. Olgu před pár lety začaly tížit deprese, ze kterých neuměla utéct. Pomoc přišla až na psychiatrii.

"Měla jsem životem naskládané určité tíhy na mé duši. Je to o tom, že je člověk veřejně známý, pracuje pro lidi. Tady bych viděla třecí plochu. Zvládnout veřejnou roli a být normální, věnovat se dětem, manželovi, klientům. Rozdávala jsem se, až jsem zjistila, že asi nemůžu dělat úplně všechno, tolik si nakládat," řekla Super.cz Šípková.

"Jsem za to zpětně ráda, byl to signál, abych něco změnila v životě, abych na sobě začala dělat i z jiné stránky. Cvičím, dbám výživy, předávám to lidem a asi jsem předala hrozně moc a málo si vzala zpátky," vysvětluje Olga, která kvůli depresím a absolutnímu vyčerpání skončila v bohnické léčebně.

"Nikdy jsem si nemyslela, že skončím na léčení a budu docházet do Bohnic. Udělala jsem to, abych se dostala z toho nejhoršího, abych měla klid přemýšlet, co dál, jak si líp zorganizuji život. Když se zlomí noha, tak se dá do sádry, když se zlomí duše, tak se člověk začne obviňovat, že to nezvládl, že klesl. Je to potřeba řešit," říká otevřeně.

Dlouho brala antidepresiva, nyní je konečně po letech bez prášků. "Je to možná běh na celý život, úplně to zvládnout, to si nedovedu ještě představit. Že bych každý den skákala radostí, to ne, to bych asi musela na něčem frčet. Léky ale už neberu," dodala na Sportovních dnech seniorů.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám