Hlavní obsah
Článek

Plakáty s tváří Paula Dana (31) si nejspíš fanynky v pokojíčcích na stěnu nevylepují, ale tento herec má za sebou úspěch, jaký by mu mohli závidět i ti největší filmoví hezounci. Ve své generaci patří k nejobsazovanějším umělcům a navíc už osm let tvoří pár s krásnou Zoe Kazan (32).

Prvoplánovou krásou Paul Dano rozhodně neoplývá, ale přesto dokázal zaujmout renomované režiséry, kteří jej obsadili do svých filmů. Mladý herec se může pochlubit rolemi rovnou ve třech filmech, které figurovaly v hlavní oscarové kategorii. Snímky Malá Miss Sunshine a Až na krev byly na cenu Americké filmové akademie nominovány, drama 12 let v řetězech dokonce hlavní trofej získalo.

Letos Paul Dano svou úspěšnou filmografii rozšířil snímkem Mládí, kde se před kameru postavil společně s legendami stříbrného plátna Harveyem Keitlem a Michaelem Cainem. O tom, jak se s rolí hollywoodského herce vypořádal, se čeští diváci v kinech přesvědčí už od 8. října.

Vedle pracovních úspěchů se Paulovi daří také v soukromém životě. Už od roku 2007 je jeho partnerkou Zoe Kazan, která je v herecké branži stejně úspěšná jako on. Největšího uznání se dočkala díky rolím ve filmech Nouzový východ, What If a In Your Eyes.

Reklama

Další články

Načítám