Hlavní obsah
Článek

V roce 2007 byla Eva Čerešňáková v soutěži Česká Miss, tehdy jí šéfovala Michaela Maláčová, zvolena druhou nejkrásnější dívkou a myslela si, že je před ní otevřený celý svět. Nebylo tomu tak a před dvěma roky se rozhodla sepsat knihu o tom, jak to vlastně v soutěži krásy chodí a co to holkám, které uspějí, přinese.

Na modelingovém molu už Evu moc často nevídáme. Protože jsme se potkali na degustačním odpoledni, kde bylo ve francouzské restauraci připraveno šestichodové menu, smáli jsme se, že možná kvůli tomu, že se tak cpe. "O jídle to není. Naopak jsem v poslední době v kondici víc než kdy předtím a hodně sportuji. Ale spíš je to tím, že se pohybuji primárně mimo šoubyznys. Podnikám v oblasti konzultační činnosti, marketingu a public relations. A také jsem se poslední dva roky věnovala psaní knížky, která už brzy spatří světlo světa," vysvětlila Eva.

"Jste jedni z prvních, kdo se její téma dozvídají. Rozepsala jsem se o Miss, o prostředí soutěží krásy a o tom, že byť bych každé dívce ty zkušenosti doporučila, tak sny a očekávání, které jsem měla, byly hodně vzdálené od reality, která mě čekala," míní. A nás zajímalo, co ji nejvíc zklamalo. "Čekala jsem, že s tím titulem přijde všechno. Byla jsem přehnaně naivní, myslela jsem si, že bude spousta práce, spousta nabídek, nebudu to stíhat, všechno mi bude padat do klína a budu mít všechny dveře otevřené," vypočítala Čerešňáková.

"Ono to tak není. Získáním titulu to teprve všechno začíná a té práce teprve postupně přichází čím dál víc a není to rozhodně ze dne na den. A bohužel, co si člověk nezařídí a neudělá sám, to nemá. Sice to naučí postavit se na vlastní nohy, ale trvá to. Je to o nás, holkách s titulem, a dlouhodobé práci, píli, sebezapření a o tom, že se musíme snažit a nevzdávat to," je přesvědčená Eva, která už se modelingu věnuje jen sporadicky.

Knihu si Čerešňáková vydává sama. "Vydavatele jsem nehledala, protože podmínky, které vydavatelství na trhu nabízejí, se mi nelíbily, a tak jsem do toho šla po hlavě a založila jsem si vlastní vydavatelství, které bude mít možná první a zároveň poslední titul," řekla nám s tím, že se na ni mohou klidně obrátit i další modelky, které se rozhodnou napsat knihu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám