Hlavní obsah
Článek

Oblíbený český herec z Večerníčku Krkonošské pohádky František Peterka (93), bojuje s rakovinou jazyka. Doslova se ztrácí před očima, ale on sám svůj boj nevzdává.

Peterka byl mimo jiné řeckořímský zápasník a podle jeho vlastních slov již zhubl dvacet pět kilogramů. Jelikož kvůli léčbě nemůže přijímat potravu běžným způsobem, museli mu lékaři zavést do žaludku hadičku a začít jej vyživovat uměle.

„Měl jsem strach, ale za čtvrt hodiny to bylo hotový. Ani nevím, že to sklouzlo dolů. A když to břicho probodli, bylo to jen jako injekce,“ řekl pohublý Peterka k zákroku, který lékaři provedli ve středu.

Představitele Krakonoše nyní čeká minimálně měsíc ozařování. I když už léta laboruje s nemocemi, bojuje a doufá ve své uzdravení. „Kdyby to tady bylo jenom dlouhý, tak je to fajn, ale ono je to nekonečný. A to si ještě moc přeji, aby to byl jenom měsíc. Protože jsem od roku 2001 jenom po nemocnicích,“ dodal pro deník Aha! posmutněle bojovník Peterka, který nedávno bojoval i se zraněními poté, co třikrát vypadl z vozíku.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám