Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Jak Super.cz jako první již informoval, v úterý zatím za ne úplně vyjasněných okolností zemřel malý velký herec Jiří Krytinář (†68). 124 centimetrů vysoký muž podle dosavadních zjištění prodělal plicní embolii. Hovořili jsme s jeho kamarády, kteří nám potvrdili, že opravdu měl vážné zdravotní problémy!

„S Jirkou jsme k sobě měli blízko, naposledy jsme si volali asi měsíc před jeho smrtí. Měli jsme se rádi, vyprávěl mi, jaké má plány do budoucna, ale vybavuji si, že také mluvil, jak ho trápí oteklé nohy a také o operaci. Je mi moc líto, že odešel, byl to fajn chlap,“ řekl Super.cz zpěvák a skladatel Jarek Šimek.

Plicní embolii právě v drtivé většině případů vyvolá žilní trombóza v dolních končetinách.

„Jiří měl zdravotní problémy, ale kdo je těsně před sedmdesátkou nemá? Uměl se pořádně napít, jenže dva roky už se alkoholu nedotkl. Dřív jsem mu pomáhal, pravidelně vystupoval u mě v kasinu. A byl maskotem Walda Gangu. Jinak, co vím, se přestěhoval do Jablonce nad Nisou a živil se vystupováním po různých zábavách. Byla s ním pekelná legrace, je ho škoda,“ uvedl zase filmový producent a hudebník Pavel Pásek.

To syn baviče Petra Novotného si nebere servítky. „Jirka byl hroznej syčák, což o něm kamarádi věděli a měli z toho, spolu s ním, legraci. Kdo říká pateticky v tento smutný den něco jiného, ten kecá, nebo ho neznal. Špatnej herec, bezpáteřák na cizí, ale kumpán, se kterým byla děsná sranda, skvělej hodinář, který dokázal vrátit srdíčko každýmu porouchanýmu strojku. A mimochodem po Tomáši Řepkovi nejlepší stoper, za kterým jsem chytal,“ uvedl Pavel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám