Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Vendula Pizingerová (52) tři měsíce makala, aby měla na svém břiše pořádný pekáč buchet. Přidávaly se k ní stovky dalších lidí, aby svými vypracovanými břišáky pomohly lidem s těžce popáleným tělem. Za každou buchtu na břiše totiž putovaly peníze na Kliniku popáleninové medicíny nemocnice na Vinohradech.

"Pekáčem buchet jsme získali krásných 83 tisíc korun. Koupili jsme nový přístroj, který pomáhá zajistit dýchací cesty dětským pacientům a vlastně jim zachrání život v případě rozsáhlého popálení v oblasti obličeje a krku. Mašinka stála 270 tisíc korun, rozdíl doplatila Kapka naděje," řekla Super.cz Vendula.

Čerstvě vdaná Vendula za dětmi do nemocnice i s přístrojem dorazila a strávila s nimi den. "Je hrozně těžké vidět trpící děti, a i když se věnuju Kapce naděje a především onkologicky nemocným dětem tolik let, stejně se na to zvyknout nedá. To zkrátka nejde. Jsem ale šťastná, že můžeme alespoň trošku pomoci," dodala Vendula.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám