Hlavní obsah
Článek

Tereza Kostková (47) se po čtyřech letech, kdy se po natáčení pohádky Tajemství staré bambitky vrhla zejména na seriály, vrátila k oblíbenému žánru. V pohádkové komedii Strašidla Zdeňka Trošky (70) dostala roli kouzelnice.

Setkali jsme se s ní v její první natáčecí den v romantickém prostředí na nádvoří uzavřeného zámku Líšno u Benešova. "Máme tady svět lidí a svět strašidel, já se hrdě hlásím ke světu strašidel. Jsem matka v rodině strašidel, manžel je hejkal, babička čarodějnice a já jsem kouzelnice, jejíž disciplínou je vaření lektvarů, pomocí kterých proměňuji lidi v někoho jiného, ale i ve zvířata," upřesnila.

"Ve filmu mi hraje matku moje vlastní maminka, právě čarodějnici Žofii. Potkáváme se už třináct let několikrát za měsíc na jevišti, ale ještě jsme spolu netočily, takže jsem potěšená, že se naše podoba využije v tomto hezkém filmu," svěřila.

Tereza má ve filmu nádherné líčení, paruku i kostým. "Je to krásné, sama se s tím teprve ztotožňuji, protože jste mne zastihli před mým prvním obrazem. Ale je to nádherná ruční práce, dámy si daly záležet a já mám tyhle krásné věci z divadla velmi ráda. Paruka je taky nádherná, je z Paříže, a budu jich mít hned několik, protože měním podoby. Takže jsem zvědavá, co do toho vneseme, a věřím, že se bude film líbit," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám