Hlavní obsah
Článek

Je mnoho hereček, které během své kariéry důsledně dodržují zavedenou image, a pokud jim to přímo nepředepisuje filmový scénář, tak se svým zevnějškem příliš často neexperimentují.

To je i případ čtyřech slavných dam, které máme dodnes v paměti zakódované jako blondýny.

Díky archivním fotografiím si je však můžeme připomenout i v té méně známé podobě jako tmavovlásky. Schválně, poznali byste je?

Snad nejslavnější hollywoodská blondýna Marilyn Monroe začínala jako modelka v době, kdy nosila dlouhé kudrnaté vlasy hnědé nebo nazrzlé barvy. Teprve později jí jako produktu filmového průmyslu důsledně změnili image na platinovou blondýnu a vylepšili i několika plastikami.

Brigitte Bardot mezi hvězdy vylétla v polovině padesátých let v Evropě a ve svých prvních filmech měla vlasy tmavé. Opravdovým sexsymbolem se stala až jako necudná blondýna, kdy začala také odhalovat své tělesné půvaby.

Catherine Deneuve si všichni z francouzských filmů dodnes pamatují jako křehkou okatou dlouhovlasou blondýnu. Fotky z filmu Les Portes claquent (1960) dokazují, že tomu tak také nebylo vždy. I ona měla na plátně více podob.

Jayne Mansfield, která svou slavnější sokyni Marilyn kopírovala v mnohém, se celý život držela striktně své platinové barvy. I ona si však na tmavovlásku zahrála alespoň ve filmu The Challenge (1960) s pomocí černé paruky.

Proměnu všech čtyř hereček sledujte ve fotogalerii.

Reklama

Další články

Načítám