Hlavní obsah
Článek

Tak to se opravdu jen tak nevidí! V úterý probíhal další ze série soudů Josefa Rychtáře (65), tentokrát šlo o trestní řízení ve věci údajného maření výkonu úředního rozhodnutí. Rozsudek se soudkyně rozhodla vyhlásit 29. září, Rychtář ale žádal přeložení, protože každý měsíc v ten den zasvětil truchlení po Ivetě Bartošové (†48)!

29. dubna 2014 totiž zpěvačka skočila pod vlak a od té doby má pro jejího manžela tenhle den každý měsíc magické kouzlo. Je to asi zvláštní libůstka, nicméně ne trestná, ale zároveň také nijak podnikateli nepomohla. Soudkyně jeho požadavek smetla ze stolu s tím, že na vyhlášení rozsudku ho nepotřebuje.

Maření výkonu úředního rozhodnutí se měl Rychtář dopustit tím, že pobýval na pozemku u domu, který spoluvlastní se svou bývalou manželkou Darinou Novou (66), ačkoli mu to jiný soud předběžným opatřením zakázal. Kvůli tomu málem skončil ve vazbě, i tentokrát patrně ale vyvázne prakticky bez trestu!

U soudu se sice probíralo, jak měl být hrubý k exmanželce, jak jí schválně přeřezal kabely od všech spotřebičů, aby je nemohla užívat, nebo jak měl být údajně až téměř sprostý k policistům, kteří ho měli opakovaně vyzývat k dodržování soudem stanovených podmínek (jeho syn Jan Rychtář ale tvrdí, že jde o lež), avšak státní zástupce se překvapivě Rychtáře zastal.

Stejně jako Rychtář svedl vinu na soudního vykonavatele, který mu měl podmínky předběžného opatření špatně vyložit. Rychtářovi také asi víceméně zachraňuje krk.

„Navrhuji proto trest obecně prospěšných prací,“ uvedl státní zástupce. Kdyby problematickému říčanskému občanu navrhl podmínku a soud ji akceptoval, mohla by se po pravomocném rozhodnutí okamžitě změnit kvůli předchozímu podmíněnému trestu za zmlácení exmanželky na trest nepodmíněný a Josef Rychtář by musel do chládku.

K soudu se dostavila jeho exmanželka Darina Nová, která prý ještě dvě hodiny předtím o žádném jednání nic netušila. Bývalého muže, s nímž se jinak nyní snaží vztahy zklidnit, nešetřila, Rychtář ji proto přímo v soudní síni nazval lhářkou.

Reklama

Další články

Načítám