Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Slovenský hudebník Miro Žbirka koncem minulého týdne vypustil do světa své studiové dvojalbum s jednoduchým názvem MIRO. Vzniklo ve Studiu 2 v londýnské Abbey Road a podílelo se na něm mnoho významných osobností. Anglickou část například otextoval Pete Brown, o slovenské texty se Žbirka podělil se svým dlouholetým spolupracovníkem Kamilem Peterajem. To je i případ singlu Live, ke kterému už existuje i klip. A právě na tom Žbirka spolupracoval se svým synem Davidem, který po něm možná nepodědil vizáž, zato umělecké sklony ano.

Klip vznikal ve francouzském Cannes a David Žbirka jej režíroval. „Byla to naše první spolupráce a myslím, že nám to docela fungovalo. David mě moc nešetřil a vymyslel pro mě trochu dramatičtější závěr klipu, při jehož natáčení jsme upoutali pozornost nejednoho Francouze na pláži,“ usmíval se Žbirka, který na konci klipu pomalu vstupuje do vln, až jej celého pohltí.

V říjnu přiletí celý londýnský tým, jenž se na nahrávání desky podílel, včetně producenta Roba Casse a Peta Browna, aby si s Mirem společně zahráli na dvou jedinečných koncertech spojených se křtem alba. Na podzim příštího roku pak Žbirka chystá k desce turné.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám