Hlavní obsah
Článek

V sobotu ve věku 77 let zesnulá světoznámá novelistka Jackie Collins, jež byla mladší sestrou herečky Joan Collins známé ze seriálu Dynastie, projevila neuvěřitelné odhodlání a sílu vzepřít se své nemoci, s níž bojovala dlouhých šest let. Jen devět dní před úmrtím totiž absolvovala let z Los Angeles do Londýna a zpět, aby mohla promluvit ke svým čtenářkám v televizním rozhovoru v pořadu pro ženy Loose Women. Možná už tušila, že půjde o její poslední veřejné vystoupení, a proto ze sebe vydala všechno. Dokonce hovořila o svých plánech do budoucna. Byla usměvavá, pohotová a zábavná, zkrátka přesně taková, jak chtěla, aby se na ni vzpomínalo.

Autorce desítek bestsellerů, která prodala přes půl miliónu výtisků svých knih po celém světě, byla před šesti lety diagnostikována rakovina prsu v pokročilém stadiu, přesto se dokázala se zákeřnou nemocí rvát jako lev ještě tolik roků a ani ve své tvůrčí činnosti nepolevovala. O jejím stavu přitom věděla pouze hrstka nejbližších členů rodiny, před okolím Jackie dokázala vše utajit.

V pořadu televize ITV se rodačka z Londýna rozmluvila o tom, jak si na palubě letadla aerolinek British Airways vychutnala tradiční anglický čaj a hned zavítala do obchodu Marks & Spencer, který jí doma v Beverly Hills chybí. Collins zároveň uvedla, že by byla šťastná, kdyby roli v adaptaci její poslední novely ztvárnila Angelina Jolie. V tu chvíli si ovšem spojitost nikdo neuvědomoval… Právě Jolie před časem podstoupila oboustrannou mastektomii, aby se vyvarovala onemocnění, kterému Jackie o víkendu podlehla.

Reklama

Další články

Načítám