Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Vysoký věk se bohužel hlásí o slovo u populárního herce Lubomíra Lipského (92). Představitel klauna, uklízečky, kuchařky a školníka v nesmrtelné komedii Šest medvědů s Cibulkou musel být hospitalizován kvůli vážnému zdravotnímu stavu a jeho herecký kolega Jan Skopeček má strach, že už se z nemocnice nevrátí.

„S dědečkem to bylo špatné. Byl dehydrovaný, a ještě se k tomu přidal výpotek na plicích,“ řekl Nedělnímu Aha! vnuk herce Matěj Lipský. Už tři týdny jeho prarodič zápolí s chorobami v nemocnicích.

Herec skončil ve špitále kvůli dehydrataci, lidé v podobně vysokém věku totiž nemají pocit žízně, a tak nepijí. K tomu se také přidal již zmiňovaný problém s výpotkem na plicích. Lékaři Lipskému nasadili kapačky a troje silná antibiotika. Prý už pookřál, rodině nedávno ale údajně řekl všeříkající slova: „Nikdo svému osudu neujde“.

Kumštýř bojoval o život už dvakrát. V roce 2004 ochrnul po ataku klíštěte, šest let poté prodělal vážnou mozkovou příhodu, kdy se po krvácení do mozku učil i znovu chodit a zhoršila se mu mluva. Kromě toho má už delší dobu nesnesitelné bolesti páteře.

Z jeho budoucnosti má strach herecký parťák Jan Skopeček (hráli společně v Třech chlapech v chalupě). Prý ho chtěl i s třetím do party Ladislavem Trojanem navštívit, ale nechtěl je vidět. „To svědčí o mnohém, že nechce vidět kamarády. Bojím se, že už se nám z té nemocnice nevrátí,“ uvedl.

Reklama

Další články

Načítám