Hlavní obsah
Článek

Dva policejní vrtulníky, místo obšancované po zuby ozbrojenými strážci zákona a připravený psovod. Tak vypadala situace na odpočívade na dálnici z Prahy do Kolína v době, kdy si tam měl zpěvák Karel Gott (†80) vyzvednout instrukce, jak předat tři milióny korun vyděrači, jenž mu jinak hrozil vraždou!

K události došlo v roce 1982. Důvodem mělo být, že se anonymovi nelíbilo zpěvákovo vystoupení na akci proti disidentské Chartě 77.

Policejní orgány rozjely tehdy velkou akci. Zpěvák dostal ochranku (tu ostatně začal využívat i nyní, prý má větší strach o rodinu i svůj život, a tak také opevnil svou vilu v Praze na Bertramce).

Žádné instrukce však tehdy nepřišly a celá věc vyšuměla. Později se začalo spekulovat, že to měla být provokace StB.

„V roce 1988 jsem se dozvěděl, že psací stroj, na kterém byl dopis napsaný, našli v kanceláři prominentního agenta správy kontrarozvědky,“ cituje Gotta deník Aha!.

Anonym chtěl tři milióny v pětisetkorunových bankovkách uložit do igelitového sáčku. Aby si náhodou božský Karel nemyslel, že je výhrůžka míněna v legraci, v dopise stálo varování, že lidé stojící za dopisem mají kontakty ve všech ústředních úřadech. Není divu, že Gotta dopis vystrašil.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám