Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

O Kristianu Kodetovi by si čtenáři společenských rubrik mohli myslet, že už dávno nemaluje, tyje ze staré slávy a jen vysedává u sklenky vína. Opak je pravdou. Malíř zahájil svoji další výstavu, která rozhodně není retrospektivní.

"Jsou to všechno plátna z poslední doby, která jsem udělal za poslední rok," ubezpečil nás na vernisáži v galerii u pražského Platýzu, která byla hojně navštívena jeho přáteli z řad známých osobností. "Oni si všichni myslí, že jsem jen v hospodách. Tam jsem taky, ale mimo to maluju," smál se malíř.

"Namaluju třeba pět obrazů, než se mi šestý líbí. A těch pět potom spálím," překvapil nás malíř. Jeho věčnou inspirací je ženské tělo, které vidíme aspoň v náznacích skoro na všech obrazech. "Není to konkrétní tělo, jsou to takové múzy. Opravdu si do ateliéru nevodím modelky, a to neříkám proto, že by se na náš rozhovor mohla podívat moje žena. Člověk se rád podívá v kavárně na ženy, ale pak si to udělá podle svého. Takže krásnější," uzavřel.

Reklama

Další články

Načítám