Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Málokteré odvětví má tak suverénní hvězdu jako módní průmysl. Gisele Bündchen (43) prakticky nemá konkurenci a vydělává několikanásobek toho, na co si přijdou její nejúspěšnější kolegyně.

Když magazín Forbes spočítal, na kolik si modelky přišly za dvanáct měsíců nadcházejících po červnu roku 2014, výsledek nikoho příliš nepřekvapil. Nejvíce v balíku byla už podeváté v řadě božská Gisele, která si vydělala neuvěřitelných 44 miliónů dolarů. Její pozice zůstala neohrožena i poté, co v dubnu absolvovala v rodné Brazílii svou poslední přehlídku.

Chození po molu však pro Gisele nebylo jediným zdrojem příjmu, takže si díky kontraktům s prestižními značkami zajistila pohádkovou budoucnost. Její výdělky jsou tak enormní, že se k nim další modelky ani nepřiblížily. Druhou pozici obsadila její krajanka Adriana Lima (42) společně s britskou rebelkou Carou Delevingne (31), která se realizuje i na filmovém plátně. Těm ovšem muselo ke spokojenosti stačit devět miliónů dolarů.

Na dalších pozicích od sebe slavné krásky dělí podstatně menší rozdíly. Třetí je Holanďanka Doutzen Kroes se 7,5 milióny, čtvrtá Ruska Natalia Vodianova (42) se sedmi milióny a o pátou pozici se s 5,5 milióny dělí Australanka Miranda Kerr (40) a Joan Smalls z Portorika. Vycházející hvězdička Kendall Jenner (28), mladší sestra Kim Kardashian (43), je se čtyřmi milióny osmá.

Reklama

Další články

Načítám