Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Za časů dávných bohů neklidem zmítaná země zrodila hrdinku. Byla jí Xena, mocná princezna, zocelená žárem bitev… znělo na přelomu tisíciletí z televizních obrazovek napříč celým světem. Představitelka bájné bojovnice by už se nejspíš do akčních scén nepustila, ale s rolí sexy ranařky bude spojována navěky.

Lucy Lawless (47) se v seriálu Xena poprvé objevila v roce 1995, čímž se novozélandská herečka ihned zařadila k největším televizním hvězdám. Kostým neohrožené válečnice oblékala šest let, dokud se se svou životní rolí nerozloučila. V tomto období si odskočila k mateřským povinnostem a porodila syna Juliuse (15). Jeho bratr Judah (13) přišel na svět záhy poté, co Lucy skoncovala s kariérou bájné hrdinky.

Herečka po seriálu plném akčních scén překvapila účinkováním v kontroverzní televizní sérii Spartacus: Krev a písek, kde už nepředváděla svou fyzičku, ale po čtyřicítce ochotně ukazovala ňadra. Nejnovějším projektem hvězdy, která s přibývajícím věkem získala kulatější tvary, je hororový seriál Ash vs Evil Dead. Když svůj očekávaný počin propagovala na tiskové konferenci, vsadila na tyrkysové šaty, v nichž působila mnohem něžněji než v legendárním koženém outfitu princezny Xeny.

Reklama

Další články

Načítám