Hlavní obsah
Článek

Rebelskou vizáž si americká zpěvačka Cyndi Lauper budovala už před 30 lety, kdy získala cenu Grammy jako objev roku. Hudební scéna se sice s nástupem nového milénia proměnila, ale tato výstřední umělkyně provokuje i ve svých 62 letech.

Zpěvačka s nesmrtelným repertoárem, z něhož pocházejí hity jako Girls Just Want to Have Fun či Time After Time, měla v Londýně velkou příležitost zazářit na červeném koberci. Zdejší Adelphi Theatre totiž uvádí muzikál Kinky Boots, který si fanoušci popové královny určitě nenechají ujít. Představení totiž vychází ze stejnojmenného deset let starého filmu, k němuž Cyndi napsala hudbu a texty písní.

Muzikál o krachujícím rodinném podniku na výrobu bot, který zachrání spolupráce s výstřední kabaretní zpěvačkou, se na divadelních prknech objevil už v roce 2013. Na americké Broadwayi se setkal s velkým ohlasem a jeho tvůrci byli dokonce oceněni šesti Tony Awards.

O tom, že se představení Kinky Shoes s úspěchem setká i v Londýně, není pochyb. Cyndi Lauper totiž na tiskovou konferenci dorazila v pekelném outfitu, jímž dokázala, že její tvorba rozhodně nepatří do archívu. Zpěvačka s odvážnými rudými šaty sladila i svůj účes a v doprovodu oscarového scenáristy Dustina Lance Blacka a jeho přítele opět potvrdila, že je dodnes pro příslušníky sexuálních menšin zářící ikonou.

Reklama

Další články

Načítám