Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Veronika Machová (33) se brání nařčení, že by nafocením kontroverzní kampaně pro návrhářku Libku Safr porušila zákon. Česká Miss World na fotografiích prezentující kloboučky a čelenky pózuje se srolovanou bankovkou nad bílým práškem, který vypadá jako droga bohatých - kokain. Advokáti i drogoví odborníci ji nařkli, že tím podporuje konzumaci drog.

"Určitě jsem nepropagovala drogy. Ani jsme to s tím záměrem nedělali. Sama mám k drogám negativní vztah, nikdy jsem ani žádnou tvrdou drogu nezkoušela. V sedmnácti jsem jednou vyzkoušela trávu, to je vše," řekla Super.cz Machová. "Navíc jsem astmatik, takže by to dost dobře ani nešlo," upřesňuje modelka.

"Šlo o moučkový cukr. Každá kampaň, aby zaujala, musí šokovat. A to se myslím podařilo," dodala Machová.

„Focení čerpalo inspiraci u jednoho z desatera smrtelných hříchů, a to u obžerství. Znamená to, že upozorňujeme na negativní dopad přespřílišné konzumace čehokoliv - jídla, pití, alkoholu nebo drog. Na samotných fotkách ovšem žádné drogy neuvidíte, protože na diskutované fotografii je pouze moučkový cukr," řekla Super.cz návrhářka Libka Safr.

"Jak si náš umělecký záměr vysvětlí novináři nebo někdo jiný nemůžeme ovlivnit ani nijak regulovat. Je to každého svobodná vůle. Stejně jako když jdete na výstavu obrazů a některý vám připomene třeba krvavý masakr. Také neběžíte k tvůrci a nechcete odškodné za citovou újmu," vysvětluje.

„Modelka Veronika Machová je opravdová profesionálka a plně se podřídila požadavkům fotografa i módní návrhářky a během focení plnila svůj úkol modelky na 100%. K její práci ovšem nepatří zasahovat do podoby fotek nebo jejich tématu či jejich konečného vzhledu," dodala známá návrhářka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám